Natasja Hoppenbrouwer

Back to team members

Diëtisten/educators

Natasja Hoppenbrouwer

Dietist Werkzaam in: Diabeter Deventer, Eindhoven

Voordat ik diëtiste werd, heb ik me jaren creatief uitgeleefd in diverse restaurants als zelfstandig werkend kok. Koken is een mooi vak, je ziet gasten genieten van jouw creatie. Helaas gaf koken mij geen voldoening meer, maar mijn passie in voeding bleef.

Dit heeft mij aangezet tot deze carrièreswitch, waarvoor ik de opleiding Voeding en diëtetiek aan De Haagse Hogeschool ben gaan volgen. Tijdens het volgen van die opleiding is mijn interesse in diabetes ontstaan. Mijn eindstage in het Juliana KinderZiekenhuis was zeer waardevol, mede vanwege het nauwe contact met kinderen/tieners met diabetes type 1. De grote impact die diabetes heeft op kind en ouders, was erg indrukwekkend. Het gaf mij dan ook veel voldoening om een rol te mogen spelen bij het begeleiding en coachen van deze doelgroep, op het gebied van voeding.

Diabetes is erg complex en altijd maatwerk, daar ligt mijn uitdaging. Bij Diabeter zie ik kansen om me hierin verder te ontwikkelen.