Marieke van Baar

Back to team members

Overige teamleden

Marieke van Baar

PAL medewerker Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Achtergrond:

Na mijn diploma voor HBO-Verpleegkunde te hebben behaald, heb ik in 1 jaar in alle ziekenhuizen van Amsterdam gewerkt, via het uitzendbureau. Daarna ben ik in het OLVG terecht gekomen (dat was toch het leukste ziekenhuis in Amsterdam). In het OLVG heb ik de specialisatie Obstetrie en Gynacologie gedaan en heb ik een periode als senior verpleegkundige gewerkt op Gynaecologie en Urologie.

Sinds april 2001 was ik werkzaam op de poli interne geneeskunde als diabetesverpleegkundige en ben ik de SSSV-opleiding in Bunnik gaan doen. Ik ben begonnen als diabetesverpleegkundige bij volwassenen en sinds 2005 was ik ook 2 dagen per week werkzaam op de kinderpoli als diabetesverpleegkundige.
Gestart met de zwangeren poli en gestart met de adolescenten poli. In juli 2012 ben ik gedetacheerd vanuit het OLVG naar Diaboss. (Vlak daarna gingen het SLAZ en het OLVG een fusie aan).

Diabetes is chronisch ziek zijn. Alles wat daarmee te maken heeft vind ik een uitdaging: omgaan met ziek zijn, de invloed van een chronisch ziek kind in een gezin op de opvoeding, voeding, leefstijl. Waarom lukt het de één wel om dat in te passen en de ander niet? Het technische gedeelte en de ontwikkelingen daarin vind ik interessant.

Ik ben sinds medio 2015 bij Diabeter gaan werken vanwege de opening van de locatie Schiphol.
Er worden veel nieuwe (technische) ontwikkelingen verwacht en bij Diabeter zit je dichtbij het vuur. Verder vind ik het een enorm enthousiast team. Daar wilde ik wel deel van uitmaken!