Dr. Inge Hommel

Back to team members

Artsen/Medisch specialisten

Dr. Inge Hommel

Internist Werkzaam in: Diabeter Deventer

BIG-nummer:19051866301

Opleiding:

1993-1999: Studie geneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen
2000-2007: Opleiding tot internist Radboudumc Nijmegen
2009-2017: Promotie onderzoek ‘Improving perioperative diabetes care' afdeling Iq healthcare Radboudumc Nijmegen

Achtergrond / werkervaring:

2007-2011: internist Radboudumc, diabeteszorg
2011-2017: waarnemend internist in verschillende ziekenhuizen, voornamelijk in Gelre Zutphen en Rijnstate op het gebied van endocrinologie en diabetes
2015-2019: internist Medisch Centrum de Veluwe Apeldoorn
2017-heden: internist Sint Maartenskliniek in Nijmegen

Mijn opleiding en werkervaring laten al zien dat ik affiniteit heb met diabeteszorg. Naast de affiniteit met de aandoening diabetes en de mensen met diabetes, trekt het werken in een team mij sterk aan in Diabeter. De organisatie heeft een duidelijke visie over wat optimale diabeteszorg inhoudt. Dat is een mooi vertrekpunt om samen te werken aan nog betere zorg!

In de afgelopen jaren heb ik naast mijn promotie-onderzoek in verschillende ziekenhuizen gewerkt als waarnemend internist. Het leuke van werken als waarnemer is dat je uit elk ziekenhuis en van elke collega die je vervangt weer wat nieuws kunt leren om mee te nemen naar de volgende baan.

Het mooiste in mijn werk vind ik het werken met mensen, dat maakt iedere dag anders. Bij diabeteszorg is het nog meer dan bij andere aandoeningen van belang om geïnteresseerd te zijn in de mens achter de aandoening. Zo kom je samen tot de behandeling die het best bij iemand past.

Op maandagen ben ik aanwezig op locatie Eindhoven, op vrijdagen op locatie Deventer. Op beide locaties ben ik terecht gekomen in een leuk team. Het is fijn om te merken dat de organisatie een duidelijke visie heeft over wat goede diabeteszorg inhoudt. Dat is een mooi vertrekpunt om samen de zorg nog verder te verbeteren.