Femke Donkers

Back to team members

Diabetesverpleegkundigen

Femke Donkers

Diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Eindhoven

In 2004 ben ik gestart als leerling-verpleegkundige in het Elkerliek ziekenhuis. Na mijn diplomering ben ik gaan werken op de afdeling Chirurgie. Vanaf 2011 ben ik gaan werken op de dialyse-afdeling en ben ik me gaan specialiseren in het behandelen, coachen en begeleiden van mensen met een chronische nierziekte die daarnaast ook vaak bekend zijn met diabetes. Ook heb ik bijna 2 jaar op de dialyse-afdeling op Aruba gewerkt en hield ik me daarnaast bezig met de procedure voor transplantatie.

Mijn hart ging sneller kloppen toen ik zag dat de missie van Diabeter is om mensen met type 1 diabetes een toekomst te bieden zonder diabetescomplicaties. Daarom besloot ik om me te gaan specialiseren in diabetes.

Ik vind het heel belangrijk dat de kwaliteit van leven hoog blijft en dat mensen eigen regie houden. Dit doe ik door educatie te geven op maat, dus te kijken naar wat bij iemand past, en laagdrempelig te zijn.

Zelf ben ik positief ingesteld en een levensgenieter. Ik vind het geweldig om bij Diabeter te mogen werken en deel te mogen uitmaken van dit gemotiveerde team.