Dr. Arjen Hoogendam

Back to team members

Artsen/Medisch specialisten

Dr. Arjen Hoogendam

Internist & medisch directeur Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

BIG-nummer: 79045993301

Opleiding:

2000 - 2005: Opleiding tot internist, Radboud University Medical Centre te Nijmegen.
2005 - 2009: Opleiding tot vasculair geneeskundige, Radboud University Medical Centre.
2006 - 2012: Promotie-onderzoek, Radboud University Medical Centre.

Achtergrond:

2005 - 2009: Internist, Radboud University Medical Centre.
2009 - 2018: Internist, vasculair geneeskundige, Dr. E. Horacio Oduber Hospitaal in Aruba.

Als vasculair geneeskundige heeft de diabeteszorg mij altijd bijzonder geïnteresseerd. Voorkomen van hart- en vaatziekten bij de diabetespatiënt was in mijn werk een extra uitdaging. Bij de behandeling stond leefstijlcoaching voorop, eventueel ondersteund met medicijnen.

De patiënt adviseren bij lastige problemen met werk, gezin en vrije tijd is elke dag weer een leuke uitdaging. Met het werken in een multiculturele omgeving heb ik geleerd om een groot respect te hebben voor de culturele achtergrond van mijn patiënten en de moeilijkheden die dit soms meebrengt voor de diabetesregulatie.

De tijd en de middelen krijgen om in teamverband de patiënt de best mogelijke ondersteuning te bieden is de belangrijkste reden dat ik ben komen werken bij Diabeter. En misschien nog belangrijker, Diabeter is een organisatie waar innovatie en onderzoek voorop staat, zodat ik ook in de toekomst de beste zorg kan blijven leveren.

Patiënten uit Latijns-Amerikaanse landen en Caraïbisch gebied kunnen bij mijn in hun moedertaal terecht. Ik spreek naast Nederlands ook vloeiend Spaans, Papiamento en Engels.