NIEUWSBERICHT

Wietske op Oerol

21 juni 2023

diabetes, oerol en alcohol wietske

Tweede jaar met de 780G

Misschien weet je het nog, vorig jaar schreef ik na Oerol (meerdaags theaterfestival op Terschelling) hoe intens genoten ik had, maar hoe belabberd het dat jaar ging met mijn bloedsuikers en mijn TIR.

Vorig jaar was mijn eerste jaar Oerol met 780G in de SmartGuard. En dat was niet zo’n succes….

Dat moest dit jaar anders, want we weten allemaal: belabberde bloedsuikers halen toch iets van de feestvreugde af. En daar had ik geen zin in.

Oerol staat voor mij samen met mijn nicht Esther voor een week feestvieren, eindeloos over Terschelling fietsen, dansen, bier, een week ontspannen, mega veel plezier en had ik dat biertje al genoemd? Nou ja, 7 dagen feest dus! Prima ingrediënten! Maar niet allemaal even handig als je type 1 diabetes hebt en je bloedsuikers redelijk wil houden. Dat moest dit jaar dus anders.

alcohol en diabetes

En het ging anders!

Want wauw, we hebben niet alleen megaveel zon gezien. Ik zag ook letterlijk een mega mooie TIR, alle dagen, rond de 80%. Wauw!

Hoe dan?

(Let op dit werkt voor mij, maar is geen medisch advies).

Vanaf het moment dat het feestvieren begon: dansen, bier, meestal rond 14 uur, zette ik mijn streefwaarde op 8,3 voor de rest van de dag. En na elk tweede biertje, boluste ik voor 1 bier.

En o ja, ook iets waar ik dit jaar meer rekening mee hield, was met gewoon goed eten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik bier drink, heb ik nooit meer veel trek en ik kan dan heel makkelijk een maaltijd overslaan. Dit jaar hadden Esther en ik af gesproken dat dus niet meer te doen. Met resultaat!

Esther was elke ochtend dat we wakker waren blij verrast over het feit dat ze die nacht weer geen 1 alarm had gehoord. En ze voelde met mij mee hoe fijn dat moest zijn. Alle rollen dextro die in haar en mijn tas zaten, zijn onaangebroken weer meegegaan richting wal. En van de 10 pakjes appelsap is er maar 1 opgegaan.

Ik kan het wel van de dagen schreeuwen hoe intens fijn dat is en nu nog steeds voelt!

Mijn TIR was een fantastische 80%.

Mijn TIH (time in happiness) was een fantastische 200%

Nu al zin in Oerol 2024!

PS:
Drink geen alcohol onder de 18 jaar
Dit blog is geen medisch advies maar weerspiegelt enkel een persoonlijke ervaring
Overleg altijd met je behandelteam wat jij kunt doen als je alcohol wilt gaan drinken als je type 1 diabetes hebt


Lees ook:

Wietske op Oerol