NIEUWSBERICHT

Webinar type 1 diabetes voor leerkrachten

12 september 2023

Voor alle leerkrachten met een kind met type 1 diabetes in de klas

Een zorgeloze schooltijd voor een kind met type 1 diabetes staat of valt met de kennis die een leerkracht heeft van type 1 diabetes. Daarom organiseren we regelmatig informatiemiddagen over diabetes voor leerkrachten en crècheleiders.

Ook dit jaar is deze voor alle locaties van Diabeter online. Leerkrachten die een kind met diabetes in de klas hebben, kunnen bij ons op een laagdrempelige manier hun kennis over diabetes vergroten.

Wat kun je verwachten?

Onze type 1 diabetesverpleegkundigen Ypie Godlieb en Anouk Becker begeleiden dagelijks kinderen met type 1 diabetes en helpen je tijdens dit webinar graag in het omgaan met de diabetes van je leerling op school. Dat doen ze samen met Wietske Wits, bekend van onze Diabeter Livestreams op Instagram en Facebook.

We leggen kort uit wat type 1 diabetes is, en zoomen in op wat te doen bij een hypo, hoe je een bloedsuikerwaarde af kunt lezen of kunt meten. Ook het belang van tussendoortjes komt aan de orde, net als onderwerpen als traktaties, sportactiviteiten en schoolreisjes. 

Veel kinderen met diabetes hebben een insulinepomp en een glucosesensor. We leggen uit hoe je via een insulinepomp insuline toe kunt dienen en we leggen de werking van dit stukje technologie uit.

Je kunt als kijker live je vragen stellen, waar ons team antwoord op geeft. 

Aanmelden

We hopen je online te zien, graag tot dan!

Webinar type 1 diabetes voor leerkrachten