NIEUWSBERICHT

Ontmoeting op Oerol

30 mei 2018

Elk jaar gaan mijn nicht, Esther en ik een week naar Oerol. Een week theater, muziek en veel lol op Terschelling.

Van diabetes type 1 heb je nooit vakantie, dus "deze vriend" gaat ook altijd mee, dus ook naar Terschelling. Esther staat altijd paraat met dextro en/of appelsap. Want we fietsen soms in 1 dag het hele eiland wel 3x rond en we drinken iets meer bier dan normaal.... Nou ja, iets?

Oerol staat ook dit jaar weer voor de deur en we hebben er zin in!

"Ben jij Wietske?"

En opeens moet ik denken aan een mooie ontmoeting vorig jaar op het festival terrein Westerkeyn. Esther en ik stonden daar te genieten van een muziekoptreden, allebei een biertje in ons hand. We stonden daar erg gelukkig te zijn, toen er opeens een jonge vent naar ons toe kwam en vroeg of ik Wietske was en of ik diabetes type 1 heb? Haha, ik maak wel vaker een gezellig praatje, maar daar komt mijn diabetes niet in de allereerste zin ter sprake. Maar natuurlijk reageerde ik, al was het ietswat verbaasd, met een bevestigende ja.

Hij begon te huilen, ze hadden net 6 weken geleden te horen gekregen dat zijn dochtertje van 4 jaar ook diabetes type 1 heeft. Hij had nog getwijfeld of hij wel naar Oerol kon gaan, net nu ze thuis zo aan het zoeken zijn naar een nieuwe manier van leven... Hij herkende mij van de Facebook Live uitzendingen die ik voor Diabeter presenteer.

Met een biertje in mijn hand

Door zijn tranen heen begon hij te lachen. Ik had -als diabeet- zijn dag gemaakt! Hij maakt zich veel zorgen om zijn meisje, welke impact zal diabetes op haar leven gaan hebben, kan ze dit wel aan, en kan hij dit als vader wel aan....., doet hij het wel goed? Hele herkenbare onderwerpen.  Maar nu hij mij daar zo gezond zag staan, met een biertje in mijn hand, glimlach op mijn gezicht en na 35 jaar diabetes, gaf hem dat hoop voor zijn dochter.

Ik weet zeker dat als ik in de derde week van juni net zoals voorgaande jaren met een grote glimlach en een glas bier in mijn handen op  Terschelling sta, ik dit keer extra proost op het leven én op zijn dochtertje die nu al een jaar verder is. Ik hoop van harte dat het goed met hun gaat.

Ontmoeting op Oerol