NIEUWSBERICHT

Koninklijke Onderscheiding voor Aanstoot en Veeze

22 september 2017

Diabeter-oprichters dr. Henk Veeze en dr. Henk-Jan Aanstoot zijn door Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Aboutaleb heeft hen 21 september jl. de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding. 

De uitreiking gebeurde aan het einde van het jubileumsymposium dat we organiseerden ter ere van ons tienjarig bestaan. Dr. Aanstoot en dr. Veeze kregen de onderscheiding voor hun professionele en maatschappelijke inzet tot verbetering van type 1 diabeteszorg aan kinderen en jongvolwassenen. 

Uit de toespraak van Burgemeester Aboutaleb: 

"Diabeter zorgt niet alleen voor de juiste behandeling, maar leert ook om kinderen om te gaan met de ziekte en zorgt ervoor dat de omgeving daar ook op een goede manier mee om kan gaan, zeker in huiselijke sfeer. Diabeter is beslist bepalend op het gebied van  behandeling van diabetes in Nederland en daarbuiten. Onderzoek en behandeling gaan hand in hand, waardoor nieuwe inzichten snel in de praktijk gebracht kunnen worden. Hun behandelsysteem betekende een doorbraak en is internationaal erkend. Medische resultaten van Diabeter behoren bij de  wereldtop, en daarmee ligt de missie van Diabeter: een toekomst zonder diabetescomplicaties'', binnen handbereik....Namens de Koning mag ik u melden dat het Zijne Majesteit heeft behaagd u beiden te benoemen tot  Officier in de Orde van Oranje Nassau."
 

Wij zijn zeer trots op onze oprichters en verheugd met dit bijzondere eerbetoon aan hen.  

Koninklijke Onderscheiding Aanstoot en Veeze


Over Diabeter

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, DeventerGroningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2000 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research.

Koninklijke Onderscheiding voor Aanstoot en Veeze