NIEUWSBERICHT

"Ik snap dat het teleurstellend voor u is"

11 maart 2022

Teleurstellend is het zeker: de reactie van Minister Kuipers op de brandbrief van Sensorvergoeding. In die brief vroegen we samen met acht andere Nederlandse Diabetesorganisaties aan de Minister om werk te maken van een brede RTCGM-vergoeding.

De Minister schrijft dat hij overleg heeft gepleegd met het Zorginstituut. Die vindt het bewijs van het positieve effect van diabetestechnologie nog steeds niet overtuigend.

Daarom blijft de situatie zoals hij is: geen bredere vergoeding voor RT-CGM.

Het Zorginstituut blijft zich maar baseren op rapporten van voor 2018 helaas. Het is treurig om te zien dat het overtuigende bewijs dat sindsdien is geleverd niet wordt meegenomen. Het Diabetes Fonds heeft hier een goed overzicht van gemaakt: Onderzoek ondersteunt belang vergoeding continue glucosemeter. 

Wat gaan we nu doen?

De Minister heeft het Zorginstituut gevraagd om de nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden en wanneer nodig een nieuwe beoordeling te doen. 

Met nieuw wetenschappelijk onderzoek hopen we de Minister en het Zorginstituut alsnog te overtuigen wat voor verschil de inzet van slimme diabetestechnologie kan maken in het leven van iemand met type 1 diabetes. Want sensorvergoeding is bittere noodzaak.

We blijven ons hiervoor inzetten en doe vooral mee: blijf je ervaringen en de noodzaak van sensorvergoeding delen!

Hier kun je de brief van Minister Kuipers lezen.

"Ik snap dat het teleurstellend voor u is"