NIEUWSBERICHT

Diabetes: hoe voel je je?

11 december 2015

Enkele maanden geleden is het Diabetes LEAP onderzoek van start gegaan, waarin we emotionele problemen bij jongeren met type 1 diabetes en hun ouders/verzorgers in kaart brengen. Graag geven we een update over de huidige stand van zaken.

Al 148 deelnemers

We hebben in de afgelopen maanden veel gezinnen benaderd en er zijn ruim 850 postzegels geplakt om dit te kunnen doen. Op dit moment hebben 148 jongeren aangegeven deel te willen nemen. Uit deze groep hebben 120 jongeren het eerste interview al achter de rug, wat betekent dat er al bijna 180 uur aan interviews is afgenomen (zie foto!). Van de interviews die al in het computersysteem zijn ingevoerd, valt te zeggen dan er bijna evenveel meisjes als jongens in de studie zitten (53% versus 47%). In deze groep gebruikt 24% een insulinepen en 76% een insulinepomp als behandeling. Van deelnemende jongeren doet in 90% ook een ouder mee aan het onderzoek, meestal de moeder. 

Wij willen iedereen (voor en achter de schermen) die meewerkt aan dit onderzoek bedanken! Jullie tijd, inspanning en eerlijkheid wordt ontzettend op prijs gesteld. Het Diabetes LEAP onderzoek heeft nog een lange weg te gaan, maar wij zetten onze schouders er 100% onder.

Meedoen kan nog

Als je tussen de 12 en de 18 bent en jij en je ouders hebben een informatiepakketje ontvangen, maar nog niet deelnemen aan het onderzoek, zal de kinderarts deelname nog met jullie bespreken. Je beslist zelf, samen met je ouders of voogd, of je meedoet. We hopen dat zoveel mogelijk jongeren en ouders aan dit onderzoek willen meedoen, ook als er op dit moment geen problemen zijn. Meedoen aan het onderzoek helpt de diabeteszorg te verbeteren en kan ook voor jullie zelf belangrijk zijn.

Onder de deelnemers aan het onderzoek verloten we ieder jaar een aantal tablets.

Hopelijk tot gauw (weer) bij Diabeter! 

Diabetes: hoe voel je je?