NIEUWSBERICHT

De carrière van een diabetestas

30 januari 2018

Simone blogt over diabetes type 1 Simone Woerdenbach is moeder van Milan, die diabetes type 1 heeft. Regelmatig vertelt zij hier en op haar Facebook-pagina Suikerkontje  mooie verhalen over haar leven. Herkenbaar voor iedereen die ook een kind met diabetes type 1 heeft.


Het is bijna een jaar geleden dat ik meedeed aan een blogwedstrijd van Diabeter. Ik beschreef een doordeweekse dag uit ons leven, waar 2 van de 5 gezinsleden de diagnose diabetes type 1 hebben. Mijn man André kreeg de diagnose op zijn 21e en onze middelste zoon Milan toen hij 5 jaar was. Inmiddels is André bijna 15 jaar verder en heeft Milan er nu ruim 1,5 jaar op zitten. En we varen een goede koers hoor.

Van suikertas naar meettas

De 'suikertas', die ik in die bewuste blog benoem, was toch wel onderwerp van gesprek. Van lieverlee heeft die naam plaatsgemaakt voor 'meettas'. De tas met diabetesspullen. Maar niet alleen de naam is veranderd, de tas was vorige week ook aan vervanging toe. Ik had de naden al eens eerder opnieuw laten stikken, maar nu vielen de gaten er in... Toevallig hing er bij onze plaatselijke schoenmaker een soortgelijke tas in het rek. Met legerprint, dat vond ik bijna nog wel het belangrijkste aan die hele tas. Nou ja, verschillende vakken zijn ook wel een pré. In het zorgplan op school wordt namelijk gesproken over de legertas, dus nu hoeven we dat niet allemaal aan te passen. Dat is begin van dit schooljaar nog gedaan, doordat er protocollen veranderd zijn voor Milan. Dus ja, ze zien me aankomen... Een legertas moest het dus weer worden, met vakjes! 

De tas die overal mee naar toe gaat

De tas heeft heel wat te verduren gehad, want er is veel mee gesleept en gesjouwd. Hij gaat nog altijd overal mee naar toe en dat is goed te zien. Hij past dan ook helemaal in het rijtje van sleutels, portemonnee en telefoon. En de meettas dus. Alles wat we er in het begin in hebben gestopt, omdat we graag op alles voorbereid zijn, zit er nog steeds in. Van bloedsuikermeter tot noodkit, van weegschaal tot oplader en van rekenmachine tot koolhydratenboekje. 

Onderdeel van het systeem

Ik heb veel reacties gekregen op mijn blog. En allemaal positief en meelevend. De hectische dag, die ik erin beschrijf, komt tegenwoordig niet heel vaak meer voor gelukkig. We zitten in een wat rustiger vaarwater. Het managen van diabetes type 1 kost ons nog altijd veel tijd en energie en loslaten kan gewoonweg niet, maar het lijkt wat meer in het systeem te zitten. Ons systeem. En de meettas is daar een groot onderdeel van. Met legerprint en vakjes!


Eerdere blogs van Simone:
In het hoofd van... winnend verhaal van onze blogwedstrijd
 

Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. Benieuwd naar onze gespecialiseerde diabeteszorg? Lees dan hier verder!

De carrière van een diabetestas