Thema-avond diabetes & beweging

Thema-avond diabetes, sport en beweging

Diabeter Schiphol, donderdag 29 juni van 19.30 tot 21.30 u

Sporten en diabetes type 1: een moeilijke combinatie? Dat zou het niet moeten zijn! Maar lukt het om jou om tijdens het sporten je bloedsuikers onder controle te houden? Of vermijd je sport toch vanuit angst voor hypo’s? 

Direct aanmelden

Thema-avond diabetes sport en beweging Diabeter Schiphol

Onze arts Dr. Nicole van Woerden begeleidt dagelijks mensen met diabetes type 1 die meer willen sporten.  Ze deelt tijdens de thema-avond ook graag met jou haar kennis over hoe je sporten met diabetes type 1 tot een succes kan maken.

Dr. Nicole van Woerden en Wietske Wits Diabeter Wietske Wits vertelt over haar leven met diabetes type 1 en ze deelt graag haar eindeloze streven om nu echt te gaan sporten :-). Zij weet uit ervaring dat àls zij sport dat haar bloedsuikers dan veel gemakkelijker te regelen zijn dan wanneer ze niet sport. 

Stel je vragen en leer ook van de andere aanwezigen! Iedereen is welkom, dus niet alleen als je zelf of je kind onder behandeling bent of is bij ons, maar ook als je dat (nog) niet bent of een familielid of partner bent van iemand met type 1 diabetes. Alle leeftijden zijn welkom.

Als laatste iets waar je als ouder van een kind met diabetes type 1 ook mee te maken hebt: school. 

School staat in de top 5 van struikelblokken met diabetes. Gelukkig is er tegenwoordig meer mogelijk, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Hoe zorg je dat je, als ouder of leerling, de mogelijkheden optimaal benut? Lydia Braakman van de Stichting ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ geeft je praktische handvatten.

Wat gaan we doen?

19.00 u: inloop, ontvangst met koffie en thee

19.30 u: welkom en 10 jaar Diabeter, van nul tot nu, door Dr. Nicole van Woerden

19.45 u: in beweging met diabetes, door Dr. Nicole van Woerden

20.15 u: pauze en mogelijkheid voor vragen

20.25 u: interactief programma: 'Beweeg ik wel genoeg?', eigen ervaringen met Wietske Wits

21.10 u: Zorgeloos met diabetes naar school: door Lydia Braakman van de gelijknamige stichting.

21.30 u: afsluiting.

Voor wie is deze avond interessant?

Iedereen met interesse in diabetes type 1. Dus (ouders van) patiënten die bij Diabeter onder behandeling zijn, diegenen die dat nog niet zijn, maar ook bijv. familieleden van mensen met type 1 diabetes. Iedereen is welkom, dus alle leeftijden. Toegang is gratis, je aanmelden doe je hieronder. Graag tot dan!

Aanmelden thema-avond diabetes 29 juni 2017