Marijke Boot

Terug naar personeel

Overige teamleden

Marijke Boot

Ondersteunend diabetesverpleegkundige / klachtenfunctionaris Werkzaam in: Diabeter Deventer

Na mijn opleiding tot A-verpleegkundige in het ziekenhuis in Velp, wist ik al snel dat ik kinderverpleegkundige wilde worden en hierin heb ik me dan ook gespecialiseerd.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, heb ik tot 2008 gewerkt als all round kinderverpleegkundige in het Gelre ziekenhuis in Zutphen. In 2000 heb ik de opleiding tot Diabetesverpleegkundige gedaan en sinds die tijd had ik in Zutphen de zorg voor de kinderen met diabetes en hun ouders. Mijn interesse voor diabetes komt ook omdat in mijn eigen familie deze ziekte veel voorkomt, en ik dus ook uit de praktijk weet hoe lastig het is om 24 uur per dag, 7 dagen per week hiermee geconfronteerd te worden.
Vanaf de opening in 2008 ben ik een van de kinderdiabetesverpleegkundigen geweest op de locatie in Deventer. Ik vind het geweldig hoe we bij Diabeter met elkaar bezig zijn om patiënten en familie steeds weer de best mogelijke zorg te bieden. Dat is best uniek, niet alleen voor Nederland, zelfs internationaal mogen we zeggen dat we voorop lopen, en daar ben ik trots op.
Sinds februari 2021 werk ik meer achter de schermen als ondersteunend diabetesverpleegkundige, Daarnaast ben ik klachtenfunctionaris.