Diabetesverpleegkundigen

Ed Vader

Diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Ik werk al heel wat jaren binnen de diabeteszorg; ooit ben ik begonnen als wijkverpleegkundige met aandachtsgebied diabetes. Daarna ben ik gaan werken in een algemeen ziekenhuis op de volwassenenpoli, vervolgens als transmuraal diabetesverpleegkundige en de laatste 15 jaar werkte ik als kinderdiabetesverpleegkundige in Zeeland.

Sinds 1 oktober 2017 werk ik bij Diabeter. Ik wil me verder ontwikkelen te midden van collega’s die ook maar met één ding bezig zijn: de kwalitatief beste diabeteszorg geven aan (jonge) mensen met type 1 diabetes. Zo leer je van elkaar. Diabeter is een organisatie die mij de mogelijkheden en ruimte geeft om deze zorg goed uit te voeren.

Een doel in mijn werk is dat ik de mensen die bij mij komen ‘op weg help’ en ‘de tools geef’ om controle te hebben over hun eigen diabetes. Welbevinden is voor mij een sleutelwoord hierin. Ik kan erg blij worden van iemand die na een lastige periode met mijn adviezen weer positief met zijn of haar diabetes verder kan.

Naast mijn werk ben ik actief in de Stichting Kinderdiabetes Zeeland. Die heb ik samen met enthousiaste en gedreven ouders opgericht. We organiseren allerlei activiteiten, waaronder een zomerkamp voor kinderen met diabetes. We geven educatie op scholen en nog veel meer. Sinds dit jaar zijn we landelijk gegaan als Stichting KinderDiabetes. We zijn er ontzettend trots op dat Paskal Jacobsen van Bløf onze ambassadeur is geworden!