NIEUWSBERICHT

Word jij onze blogger over diabetes type 1?

27 januari 2017

Blogwedstrijd

Kun jij goed onder woorden brengen wat het inhoudt om te leven met diabetes, voor jezelf of je gezin? En wil je die verhalen opschrijven en met ons delen? Doe dan mee aan onze blogwedstrijd. De beste inzendingen plaatsen we op onze website en delen we op onze Facebook-pagina. Dat kan natuurlijk ook zonder vermelding van je naam.

Misschien ben je een ouder van een kind met diabetes, een fanatieke sporter, een student(e) of de partner van iemand met type 1 diabetes. Of je nu zelf diabetes hebt of iemand die dichtbij je staat: we zijn op zoek naar bloggers die willen vertellen over hun ‘ups en downs’ met type 1 diabetes. Er is zoveel herkenning te vinden in elkaars verhalen en nog zoveel onbekend over diabetes bij de buitenwereld! We horen daarom graag jouw verhaal, net als veel mensen die ook met type 1 diabetes leven.

Wat moet je doen en wat kun je winnen?

Schrijf een blog over je diabetes en zend die naar ons in. De beste drie inzendingen belonen we met een cadeaubon van respectievelijk €100,-- (eerste prijs), €50,-- (tweede prijs) en  €25,-- (derde prijs) van bol.com. Deze prijzen zijn ons ter beschikking gesteld door de Vrienden van Diabeter. 
Bij de beoordeling kijken we naar:

  • je blog gaat over het leven met diabetes: bijv. over je glucoseregeling met al zijn ‘uitdagingen’, je opgroeiende (schoolgaande) kind, het onbegrip dat je soms krijgt of juist de steun, je sport, uitgaan of nieuwe diabetestechnologie die je gebruikt. Schrijf het op zoals jíj het voelt en ervaart.

  • Je blog telt tussen de 500 en 1200 woorden.

De beste 5 à 10 inzendingen zullen we in overleg met jou publiceren op onze website en social media. Ook zullen we dan graag vaker als je dat ook wilt een blog van je publiceren, zodat we een aantal vaste gast-bloggers hebben die hun ervaringen kunnen delen met onze community van 2.000 (ouders van) patiënten met type 1 diabetes.

Doe je mee?

Ga je de uitdaging aan? Fantastisch. Stuur je inzending voor 1 maart 2017 naar Marieke: communicatie@diabeter.nl. Op 3 maart 2017 maken we de winnaar bekend. 
We zijn heel erg benieuwd naar jullie verhalen! Al eerder plaatsten we een prachtig blog van een moeder van een van onze patienten, Irma. Je kunt het blog hier vinden als mogelijke inspiratie: Ik heb een kind met type 1 diabetes.

Veel succes!

Word jij onze blogger over diabetes type 1?