NIEUWSBERICHT

Vanaf nu is onze zorg veelal weer op locatie

07 juni 2021

Toevoeging 1 november 2021: gezien de toegenomen besmettingen geldt vanaf 1 november opnieuw de plicht tot het dragen van een mondkapje en gaan we terug naar 1,5 meter afstand houden waar dat mogelijk is.


Met de daling van de coronacijfers en in lijn met de landelijke versoepelingen, kunnen we vanaf 9 juni a.s. weer een volgende stap zetten in onze zorg.

Dat is belangrijk omdat er door de COVID-19 crisis veel zaken tijdelijk niet volledig uitgevoerd konden worden, zoals bloeddruk meten, gewicht/lengte  en andere bepalingen doen. Die konden we meestal uitstellen maar we willen die nu graag inhalen.

Daarom ben je vanaf 9 juni a.s. weer van harte welkom op onze locaties. Onze ‘live’ spreekuren kunnen dan weer voor meer mensen open en zijn weer voor zo’n 80% gevuld.

Wij blijven ook bij binnenkomst vragen naar dergelijke klachten. De maatregelen gelden vooralsnog ook als je geheel gevaccineerd bent. Immers, de vaccins beschermen niet 100% (Zie ook hier de website van het RIVM) ). Als er wijzigingen komen in het landelijke RIVM-beleid, zullen we je dit laten weten.

We willen wel heel graag alle metingen en bepalingen weer een keer ‘inhalen’, zodat we de beste zorg en adviezen kunnen geven. Probeer dus de volgende afspraak naar onze locatie te komen als we je dat verzoeken. Als je om redenen niet naar onze locatie wilt of kunt komen, horen we dat graag enkele dagen van te voren. 

De consulten kunnen ook weer zoals vanouds gecombineerd worden, dus je kunt in één afspraak zowel de arts als de diabetesverpleegkundige zien. Naast het consult met de belangrijke metingen en bepalingen, bespreken we de volgende keer ook hoe je volgende afspraak eruit gaat zien: komen of op afstand met een beeldconsult? Of juist tussentijdse afspraken en uploads en daarna later weer een bezoek of beeldbelafspraak? Graag leggen we dat direct voor de volgende keer vast. 

Je krijgt dus weer vaker een afspraak om naar het spreekuur te komen. Toch zullen we af en toe moeten kiezen voor een afspraak-op-afstand en soms is dat wellicht ook voor jou een goede keus.  

We zullen, ook met alles wat we van corona hebben geleerd, ongetwijfeld vaker gebruik maken van beeldbellen en andere technieken. Helemaal terug naar het oude normaal, gaan we niet. De nieuwe technieken die er zijn en de uitwisseling van data van pomp, sensor en meters maken een andere werkwijze mogelijk. We zijn daarbij ook zeer benieuwd naar je mening over de best mogelijke zorg van Diabeter.

Graag tot ziens, veelal 'live'!

Met vriendelijke groet,
Namens de behandelteams van Diabeter

Dr. H.J. Aanstoot, kinderarts en senior medical director

Vanaf nu is onze zorg veelal weer op locatie