NIEUWSBERICHT

Team Poolvos rijdt voor Vrienden van Diabeter naar de Poolcirkel

16 december 2015

Team Poolvos rijdt de Navigate North. Het sponsorgeld dat ze hiermee bijeenbrengen gaat naar de Stichting Vrienden van Diabeter. Tot nu toe is al een prachtig bedrag  opgehaald, fantastisch! Maar wat is de Navigate North en wie is team Poolvos?

Arctisch avontuur naar de poolcirkel

Maar liefst 7000 km in 7 dagen afleggen, door meer dan 6 landen. Noorderlicht, elanden, opdrachten, navigeren, stuurmanskunst en teamspirit. Het zijn de elementen van Navigate North, die van 23 t/m 30 januari 2016 verreden wordt. Een van de teams is Team Poolvos, dat bestaat uit Gert Boele (51) uit Pernis en Jan Piet Vos (49) uit Alphen a/d Rijn. 

Klinkt als een hele uitdaging. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om mee te doen?

Gert: “Ik denk dat het ergens in februari van dit jaar was dat Jan Piet met de vraag kwam of ik eens op de site van Navigate North wilde kijken…. Eenmaal wat beelden gezien en commentaren gelezen hebbende, kwam zijn volgende vraag: ‘Wat denk je ervan? Zullen we dat gaan doen volgend jaar?’ Aangezien wij beiden graag autorijden en elkaar door de jaren heen al door en door hebben leren kennen, was ons enthousiasme wel gewekt. We gingen naar de informatie-avond en hoorden nog meer over ‘het rondje Poolcirkel’. Je wordt als deelnemer niet van te voren verteld wat de eindbestemming van de etappe is. Je rijdt van coördinaat naar coördinaat en het komt echt aan op je navigeertalent en stuurmanskunst. We besloten er voor te gaan!”

Rijden voor de Vrienden van Diabeter

“We vinden het belangrijk dat ons avontuur in het hoge Noorden ook iets oplevert voor mensen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Dus we zaten al in mei bij elkaar om wat ideeën uit te werken welk goed doel wij willen koppelen aan ons team. In elk geval moest het een niet al te “massaal” goed doel worden waar wij een mooie opbrengst voor wilden “binnenhalen” maar aan een organisatie die iets dichterbij ons staat. Dat is de Stichting Vrienden van Diabeter geworden. Zij steunen projecten voor type 1 diabetespatiënten van Diabeter.  Projecten die buiten de reguliere, verzekerde basiszorg vallen, maar die net het verschil kunnen maken.”

Waarom hebben jullie de Vrienden van Diabeter gekozen als goed doel? 

“De 15-jarige zoon van goede vrienden van ons heeft inmiddels alweer bijna 10 jaar diabetes type 1. Wij zien wat dit voor het hele gezin betekent. Type 1 diabetes gaat niet meer over, en heb je 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De impact op ouders is enorm: de angst voor hypo’s en complicaties, de verdwenen onbezorgdheid. De impact op een kind is minstens zo groot. Wij zijn van mening dat elke gedoneerde euro hier zeker op zijn plaats is en ook goed besteed zal worden!”

Waar kijk je het meest naar uit?

Gert wordt enthousiast: "Eigenlijk alles! De omgang met de overige teams, de kou, de sneeuw…..misschien het noorderlicht……. de natuur…. en natuurlijk: plezier!"

Steun Team Poolvos! 

De expeditie-auto is  voorzien van een “wrap” met een behoorlijk opvallende kleurencombinatie. Hierop staan alle logo’s van de sponsoren voor de Stichting Vrienden van Diabeter vermeld. Gert: "Er is nog ruimte voor een paar extra logo's. De opbrengst daarvan gaat helemaal naar de Vrienden van Diabeter".

Wil je het logo van jouw organisatie ook op deze opvallende auto vermeld zien? Mail dan naar team Poolvos of kijk op de Facebook-pagina van team Poolvos

 

Team Poolvos rijdt voor Vrienden van Diabeter naar de Poolcirkel