NIEUWSBERICHT

St. Kinderdiabetes straks ook in Rotterdam?

01 juni 2020

Oproep!     

Ed Vader diabetesverpleegkundige Diabeter Ed Vader is niet alleen (kinder)diabetesverpleegkundige bij Diabeter Rotterdam, hij is ook een van de bevlogen oprichters van St. Kinderdiabetes Zeeland. Woon je in de regio Rotterdam? Dan heeft Ed een oproep aan je!


 

Beste ouders / verzorgers / grootouders,

Als Stichting Kinderdiabetes zijn we op zoek naar jou! We leggen het graag uit.

10 jaar geleden heb ik samen met een kleine groep ouders en een kinderarts de Stichting Kinderdiabetes Zeeland opgericht. Doel van ons was (en is nog steeds!) om kinderen en  jongeren met diabetes met elkaar in contact te brengen en om ouders ervaringen te laten delen. Bovendien willen we de kennis van diabetes type 1 in de omgeving van het kind vergroten, zodat er in die omgeving meer draagvlak is voor de impact van type 1 diabetes.

Dit doen we nu door het organiseren van leuke activiteiten voor alle leeftijden, buddyschap voor ouders, het geven van voorlichting aan schoolklassen in het basis- en voortgezet onderwijs en natuurlijk ons jaarlijkse kamp voor kinderen van 8 – 12 jaar.

We ondernemen nog veel meer en neem hiervoor gerust eens een kijkje op de website www.stichtingkinderdiabetes.nl en onze Facebook en Instagram.

De stichting begon klein, maar is nu tien jaar later uitgegroeid tot een landelijke federatie. We zijn actief in de regio’s Zuid-West Nederland, Utrecht en Midden-Oost Brabant.

Als diabetesverpleegkundige bij Diabeter Rotterdam ervaar ik dat ook hier bij de meeste kinderen en ouders behoefte is aan ‘ervaringsgenotencontact’. Helaas is hier op een poli niet altijd ruimte voor, maar juist een ontspannende activiteit kan hier wel de ruimte voor geven.  Ervaring en herkenning bij anderen kunnen tot steun zijn! #nietalleen

Daarom zijn we op zoek naar betrokken (groot-)ouders van een kind met diabetes, die samen met ons in de regio Rotterdam een regionale afdeling willen oprichten van onze Stichting. Ook belangstellenden die een kind met diabetes een warm hart toedragen, zijn van harte welkom.

Natuurlijk hebben we tijdens de coronacrisis even niet de mogelijkheid om evenementen te organiseren, maar de laatste tijd hebben we gezien dat er ook veel online mogelijk is. Bovendien geeft deze periode ons de tijd om elkaar te leren kennen, ideeën op te doen en voor te bereiden.

Bent je enthousiast, organisatorisch sterk en heb je de energie om samen met andere ouders en mij als diabetesverpleegkundige een regionale, Rotterdamse afdeling van St. Kinderdiabetes op te zetten? Dan kom ik heel graag met je in contact en ik vertel je er graag meer over!

Met vriendelijke groet

 Ed Vader,

e.vader@diabeter.nl

www.stichtingkinderdiabetes.nl

St. Kinderdiabetes straks ook in Rotterdam?