NIEUWSBERICHT

Patiënten van Diabeter verzekerd van goede teststrips

18 mei 2016

Naar aanleiding van berichtgeving van de DVN over inferieure kwaliteit van teststrips ontvangen we vragen van bezorgde (ouders van) patiënten. “Zijn onze teststrips dus misschien niet betrouwbaar?” We nemen graag deze zorgen weg.

Geen voorvallen bekend

Door Diabstore geleverde teststrips zijn van goede kwaliteit. Ons zijn geen recente voorvallen bekend van problemen met de kwaliteit van glucosestrips door bijv. slecht geborgde transporten. Dat komt omdat Diabstore haar producten alleen afneemt bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers van A-merken met gecertificeerde leveringsprocessen. Patiënten van Diabeter kunnen gebruik maken van Diabstore voor de levering van hun diabetesmaterialen.

Teststrips van A-merken kennen een iets hogere prijs, maar gelukkig hebben wij daarover goede afspraken met zorgverzekeraars kunnen maken. Zij zien met ons de meerwaarde van het gebruik van deze kwalitatief hoogwaardige teststrips en vergoeden deze aan onze patiënten. Goede glucosestrips zijn van groot belang voor type 1 diabetespatiënten, en al helemaal voor kinderen met type 1 diabetes. Op basis van de metingen wordt de insulinedosis bepaald. Bij kinderen kunnen dosisveranderingen van een halve eenheid insuline een groot verschil maken.  

Continue monitoring bij Diabeter

90% van onze type 1 diabetespatiënten doet regelmatige uploads van hun gemeten glucosewaardes naar hun persoonlijke elektronische patiëntendossier bij Diabeter. Zo kunnen we de glucosewaardes van onze patiënten op afstand goed monitoren en zouden bijzondere afwijkingen ons en onze patiënten snel opvallen.

Overigens wordt nieuwe wet- en regelgeving rond medische apparatuur (waaronder glucosesmeters en strips) voorbereid, waarbij het mogelijk wordt te weten wat er met zendingen is gebeurd. Ook worden er al speciale verpakkingen gebruikt waarbij overschrijdingen van de bewaartemperatuur kan worden vastgesteld. 

Wij houden uiteraard de ontwikkelingen hierover, samen met onze leveranciers en betrokken partijen, nauwlettend in de gaten.

Meer lezen: 

De beste glucosestrips voor de beste diabeteszorg

Verzoek maandelijks uploaden 

Eenvoudiger je glucose meten: van strip naar SAP

 

Patiënten van Diabeter verzekerd van goede teststrips