NIEUWSBERICHT

Opnieuw mondkapjesplicht bij Diabeter

21 juli 2021

Patiënten, medewerkers en bezoekers van Diabeter moeten vanaf 23 juli 2021 weer een mondkapje dragen. Aanleiding voor deze preventieve maatregel is het oplopende aantal besmettingen met COVID-19.

Na de versoepelingen van 2 juli is het aantal vastgestelde coronabesmettingen snel opgelopen. Inmiddels nemen ook de ziekenhuisopnames toe. Daarnaast blijken ook mensen die inmiddels volledig zijn gevaccineerd infecties te kunnen oplopen en overdragen. Ondanks de vaccinatie kun je nog steeds ziek worden, gelukkig voor zo ver bekend niet ernstig ziek. Daarnaast ontvangen we bij Diabeter ook mensen met een mogelijk verhoogd risico op een ernstig beloop van COVID-19 en weten wij bovendien niet wie gevaccineerd is en wie niet.

Daarom verscherpen we de regels en gaan wij, net zoals veel ziekenhuizen, huisartspraktijken en andere instellingen, weer over tot het verplicht gebruik van mondneusmaskers, ook wanneer je gevaccineerd bent. 

Op alle Diabeter locaties geldt vanaf 23 juli 2021 weer een draagplicht van mondkapjes voor patiënten, bezoekers en medewerkers.


Het dragen van een mondneusmasker bij Diabeter is verplicht voor:

  • Patiënten en begeleiders die Diabeter bezoeken,

  • Personeel

  • Bezoekers

en geldt voor alle gemeenschappelijke ruimtes en spreekkamers. Het mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken. Indien je zelf geen geschikt mondkapje bij je hebt, delen wij die uit bij de ingang van onze locaties.

Verder blijven de andere maatregelen (1.5 meter afstand, handhygiëne, etc.) onverminderd gelden.

Opnieuw mondkapjesplicht bij Diabeter