NIEUWSBERICHT

November 2014: Kies uw zorgverzekeraar voor 2015

18 november 2014

Welke verzekering?

Elk jaar in november bepalen zorgverzekeraars de premie en de omvang en inhoud van hun verzekeringspolissen. Het kan best lastig zijn om een keus te maken. Blijf ik bij waar ik zit? Is een andere keus beter? Is goedkoop later niet duurkoop? Is alles wat ik nodig heb voldoende verzekerd? Hier enkele tips.

Diabeteszorg is zorg die in het basispakket zit. Een verzekeraar heeft acceptatieplicht. Dat wil zeggen dat als u naar een andere verzekeraar gaat, een aandoening of handicap geen reden kan zijn tot weigering om u te verzekeren. Voor de aanvullende verzekering geldt dat niet. Het is echter mogelijk om dan uw aanvullende verzekering bij uw bestaande zorgverzekeraar te houden. Vraag ernaar bij uw verzekeraar of adviseurs als Independer (LINKEN)

Meer informatie

Let goed op welke voor- en nadelen er zijn voor u /uw gezin. Goede informatie over Zorgverzekeringen kunt u vinden op de site van de NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie): http://zorgverzekering.npcf.nl . Ook kunt u bij de DIabetesvereniging Nederland (www.dvn.nl) veel informatie vinden over diabetes en zorgverzekeringen (www.dvn.nl). Ook heeft de DVN drie zorgverzekeraars geselecteerd voor een strategische samenwerking (http://www.dvn.nl/dvn/actueel/nieuws/1530/dvn-selecteert-drie-zorgverzekeraars).

Diabeter heeft contracten met alle verzekeraars

Voor 2015 hebben wij inmiddels met alle grote en kleinere zorgverzekeraars een afspraak voor de levering van diabeteszorg.

Eén verzekeraar weigert momenteel verdere vergoeding van CGM (continue glucosesensor) waardoor we niet bij nog meer bij deze verzekeraar verzekerde mensen deze techniek kunnen aanbieden. Als wij met u deze CGM-techniek overwegen, bespreken we dit punt uiteraard tijdig en als u meer hierover wilt weten kunt u uw specialist bij Diabeter raadplegen of uw vraag mailen naar raadvanbestuur@diabeter.nl.