NIEUWSBERICHT

Nieuws van ATTD: nauwkeurige insuline-afgifte

18 februari 2017

Nieuwe Roche glucosesensor en nieuws over nauwkeurigheid in insuline-afgifte

Roche presenteerde afgelopen week op hét diabetestechnologiecongres van het jaar,  ATTD, hun nieuwe glucosesensor Accu-Chek Insight CGM systeem. Een sensor die 7 dagen meegaat, 2 keer per dag een kalibratie nodig heeft en waarbij ook software is ontwikkeld om de sensorgegevens in te zien en te evalueren.

Roche Accu-Chek Insight Uit onderzoek blijkt een goede betrouwbaarheid. Die scoort zelfs iets hoger dan andere glucosesensors die op de markt zijn. Roche claimt dat deze sensor minder achterloopt op de 'echte' bloedsuikerwaarde door gebruik te maken van slimme algoritmen. Binnenkort wordt meer bekend over verder onderzoek en wanneer hij in Nederland beschikbaar komt voor mensen met diabetes type 1. De sensor werkt nog niet integraal met een insulinepomp.

Betrouwbaarheid insuline-afgifte

In dezelfde sessie werd een onderzoek gepresenteerd naar de betrouwbaarheid van insuline-afgifte door insulinepompen. Daar moet je natuurlijk op kunnen rekenen. Vooral in situaties waar kleine hoeveelheden insuline er toe doen, bijv. bij jonge kinderen. Pompen verschillen in hoe ze insuline afgeven, en in hoe snel ze insuline afgeven.

Niet altijd even nauwkeurig

Helaas waren nog niet alle resultaten klaar. Wel zag je dat de nauwkeurigheid van het geven van een bolus bij kleine hoeveelheden insuline niet in alle insulinepompen even goed is, en ook dat de tijd waarin een bolus wordt afgegeven verschilt. Voor ons bij Diabeter reden om goed te kijken naar wat er ‘te koop’ is op de ‘pompmarkt’, en jou van goed advies te blijven dienen. 


Meer ATTD-nieuws over nieuwe diabetestechnologie:

- Minder hypo's door FreeStyle Libre

- Kunstmatige alvleesklier in aantocht

- Pleister helpt bij het regelen van bloedsuiker


Meer over Diabeter: 

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes voor kinderen en jong-volwassenen. Onze missie is onze jonge patiënten met type 1 diabetes een toekomst te bieden zonder diabetescomplicaties. We hebben vijf vestigingen in Nederland: Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Meer over Diabeter.

Nieuws van ATTD: nauwkeurige insuline-afgifte