NIEUWSBERICHT

Life for a Child

23 januari 2015

Diabeteszorg in Nepal

Regelmatig wordt onze Stichting Vrienden van Diabeter verrast met giften uit onverwachte hoek. Onlangs was dat Studentenvereniging Van Tromp uit Rotterdam die een bijdrage van maar liefst € 1250,-- leverde voor de verdere ontwikkeling van diabeteszorg voor kinderen in Nepal. “We willen graag een verschil maken in het leven van kinderen met diabetes in Nepal”. 

Studentenvereniging D.M.S. Van Tromp is sinds 2003 opgeheven maar het resterende vermogen wordt onder meer aangewend om goede doelen te ondersteunen, in het bijzonder waar oud-leden een persoonlijke band mee hebben. Een van die voormalige leden is de moeder van Josephine met type 1 diabetes, een patiënt bij Diabeter. Zij vertelt:

Mijn persoonlijke band met Diabeter en diabetes is dat in augustus 2014 bij onze jongste dochter van toen 1,5 jaar oud type 1 diabetes is geconstateerd. Wij merkten bij haar een obsessieve behoefte aan drinken en ze plaste continu haar bedje onder. Na het prikken van haar glucose was de diagnose gesteld en hadden we opeens een kind met diabetes en kwamen we bij Diabeter. Ofschoon wij beiden arts zijn en al veel van suikerziekte afwisten, ging er een nieuwe wereld voor ons open.

Vier keer per dag glucose controleren, vier insuline-injecties per dag en geen touw kunnen vastknopen aan het verloop van haar glucosewaarden. Ondanks de emotionele klap en alle hectiek, zagen wij echter onze dochter ook ineens opknappen in een vrolijke tierige dreumes, die weer heel temperamentvol werd.

 Dit deed ons beseffen dat wij veel geluk hebben dat wij in een land wonen, waar goede gezondheidszorg voor handen is en de juiste middelen en begeleiding direct toegepast kunnen worden. Wij realiseren ons dat dit in veel landen niet zo is en daarom heb ik het Life for a Child-project van de Vrienden van Diabeter voorgesteld aan de Goeden doelen-commissie van mijn oude studentenvereniging.”

Een aantal leden van het medisch team van Diabeter is rechtstreeks betrokken bij het verbeteren van de diabeteszorg voor Nepalese kinderen. Alle giften worden in zijn geheel aangewend voor de ontwikkeling van diabeteszorg in Nepal. Mede namens het team van Diabeter danken wij Studentenvereniging Van Tromp dan ook zeer!