NIEUWSBERICHT

Kom in beweging: het bos in met Per

04 oktober 2018

Per Winterdijk, kinderarts-diabetoloog en zelf ervaringsdeskundige voor type 1 diabetes, is met de fiets gekomen naar de EASD in Berlijn. Hij vertelt aan Henk-Jan Aanstoot over zijn beweegredenen :-) om zoveel te bewegen:

“Bewegen is onderdeel van je behandeling. Het zorgt ervoor dat je minder insuline nodig hebt en dat je bloedsuikers stabieler, meer in range zijn. Ik heb 50% minder insuline nodig als ik veel fiets, ik hoef ook minder precies te zijn. Zo boluste ik niet voor mijn lunch op dagen dat ik onderweg was. Bewegen is gewoon goed, het is fijn om te doen, ik voel me ook beter."

Zijn er momenten dat het moeilijk is omdat je kampt met ‘rommelende bloedsuikers?

“Als dat gebeurt dan ga ik juist bewegen. Ik moet mezelf soms dwingen om dagelijks te bewegen. Dan helpt een app of een stappenteller echt om je doelen te halen. Ik probeer het ook echt bewust aan iedereen uit te leggen dat het zo belangrijk is.  Er is steeds meer aandacht voor bewegen met type 2 diabetes, daar is een heel programma (de diabeteschallenge) voor. Maar zo’n programma is er niet voor mensen met  type 1 diabetes, terwijl het voor hen net zo belangrijk is als voor type 2.”

Het bos in

Bewegen met type 1 diabetes verdient dus veel meer aandacht.  Tijd voor actie om zoveel mogelijk mensen het plezier van bewegen te laten ervaren. Daarom organiseert Per op 10 oktober a.s. een informatie-avond over bewegen en diabetes in ons diabetescentrum in Diabeter Oost. Iedereen met type 1 diabetes is van harte welkom!

Wat ga je doen?

“Woensdag 10 oktober is de informatiebijeenkomst waarbij we met iedereen die die dat ook leuk vindt een afspraak maken om 1 x per week met elkaar het bos in te gaan en te gaan wandelen. Fietsen kan ook, het maakt mij niet uit wat we gaan doen, als we maar gaan bewegen.”

Cursus met Per

“Ik doe dit bewust omdat ik als arts-diabetoloog die zelf type 1 diabetes heeft, heel graag wil uitleggen hoe je met diabetes en bewegen om kan gaan. Het is niet alleen bewegen, het is ook leren over insuline, bewegen en diabetes."

Wanneer

Woensdag 10 oktober vanaf 19.00 uur

Waar

Diabeter Oost
Mr H.F. de Boerlaan 34b (Gebouw de Nieuwe Poort, ingang Kazernestraat)
Deventer

Aanmelden

Aanmelden kan via receptie-oost@diabeter.nl Het aantal plaatsen is beperkt, toelating op basis van volgorde van aanmelden.
Heel graag tot dan!

Kom in beweging: het bos in met Per