NIEUWSBERICHT

Glunderend van de glijbaan

12 februari 2018

Irma Malcorps blogt over diabetes type 1  Irma Malcorps is moeder van een zoon van 11 met diabetes type 1, die de diagnose kreeg toen hij 8 jaar was. Regelmatig vertelt ze hier verhalen over de impact van diabetes type 1 op hun leven.


Daar ga je op je fiets naar school

Daar ga je op je fiets naar school, het is al wat later maar met wat extra tempo moet je het nog net op tijd kunnen halen. Je gezicht ziet bleek en je donkere kringen verraden de slechte nacht die je had. Na een flinke hyper gisteravond, die veranderde in een hypo in de nacht, werd je vanmorgen wakker met een keurige waarde. Toch voelde je jezelf niet lekker en was je moe. Na wat twijfelen wilde je uiteindelijk toch naar school.

Wat heb ik toch bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en wat kan ik me soms verbazen over de kracht die je hebt. Het geeft mij altijd weer even wat extra vertrouwen voor de toekomst en rust op momenten dat het wat minder gaat. Jij laat me elke keer weer zien dat het leven met een chronische ziekte juist ook mooie momenten met zich meebrengt en dat wij juist extra genieten van de kleine dingen. Dingen waar een ander vaak niet zo bij stil staat. Zoals afgelopen week.

Glunderend van de glijbaan

Afgelopen week was er een extra vrije dag van school en met een stel vriendjes gingen jullie naar het zwembad. Uiteraard gingen er ook wat moeders mee en wat later ben ik ook aangeschoven omdat je infuus was losgegaan op de glijbaan. We hebben daarom de lunch handmatig met de spuit gedaan omdat een nieuw infuus geen zin had omdat jullie nog een hele middag in het water zouden toefen! Even vond je het een beetje eng die spuit, maar ook hier zette je jezelf weer overheen en deed je wat nodig was. Hierna hebben jullie nog een paar uur genoten en wat was dat fijn om te zien. Toen ik jou zo zag glunderen en lachend naar de glijbaan zag rennen raakte mij dat en er verscheen ook bij mij een enorme glimlach op mijn gezicht. Op zulke momenten kan ik me zo dankbaar voelen... dankbaar om jou zo te zien genieten.

Even alles loslaten

We hebben regelmatig mindere momenten met jou en soms zelfs hele slechte. Dat maakt dat ik op momenten zoals nu zo enorm blij kan zijn voor jou. Even alles loslaten en even genieten en even bezig zijn met andere dingen... ook al moet je om het half uur jezelf even prikken om te checken en ook al heb je al 2 keer moeten bij spuiten in je buik. Je hebt het naar je zin en dat is wat telt. Natuurlijk zou ik jou het liefste willen genezen en je de 2 hypo’s die je na het zwemmen had willen besparen... Maar het is zoals het is en we maken er het beste van. Jij laat ons zien dat dit ook mogelijk is en dat is wat mij zo blij maakt vandaag.

Een fijne dag

Als je ‘s avonds in je bed ligt en ik je een kus geef voor de nacht zeg jij: “Mam ik vond het echt zo leuk vandaag!” en weer heb je die glimlach die mij zo blij maakt. Elke dag is een uitdaging voor jou en vandaag is hij gewoon goed gelukt... Heerlijk, wat een fijne dag was dit!


 

Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. 

Glunderend van de glijbaan