NIEUWSBERICHT

Facebook live over diabetes en school

13 september 2017

Wist je dat naar school gaan met diabetes een van de grootste stressfactoren voor ouders kan zijn? Leraren en medeleerlingen zijn niet altijd goed op de hoogte van wat diabetes precies is, en leerlingen willen niet anders dan hun klasgenoten zijn. Gelukkig is er tegenwoordig meer mogelijk om de schooltijd van je kind met diabetes zo zorgeloos mogelijk te laten zijn. Hoe zorg je dat je, als ouder of leerling, de mogelijkheden optimaal benut? Daarover ging onze Facebook Live uitzending op 13 september, die we organiseerden samen met de Stichting Zorgeloos met diabetes naar school.  We hebben veel vragen, en zeker ook ervaringen kunnen bespreken.

Diabetes en school informatiepakket

Heb jij hem al? Het superhandige en complete diabetes en school informatiepakket voor basisonderwijs of middelbaar onderwijs? Ze staan boordevol informatie, checklists en tips om jouw kind  zorgeloos met diabetes naar school te laten gaan. De informatie is bestemd voor de docent van je kind en deels voor jou als ouder. De gids wordt je geleverd in een handig bewaarblik. 
De eerste 30 aanvragers*)  krijgen hem gratis opgestuurd.

Aanvragen doe je hier

*) Is je kind al onder behandeling bij Diabeter? Vraag dan bij je eerstvolgende bezoek bij Diabeter naar het informatiepakket. 


Kijk hier de live stream over diabetes en school terug:

Wietske Wits heeft  te gast: Elsa v.d. Loo (juriste) en Ilonka Rook (diabetesverpleegkundige) van de Stichting 'Zorgeloos met diabetes naar school'. Over pubers die zich schamen voor hun diabetes bijv.: hoe ga je daarmee om? Belangrijkste tips: blijf met je kind in contact, benoem wat er goed gaat. Voor jongere kinderen: wees zoveel mogelijk open over het hebben van diabetes type 1. Houd bijv. een spreekbeurt aan het begin van het jaar, zodat de klasgenoten mee kunnen luisteren en wellicht een beetje mee kunnen zorgen. Zo staat je kind minder alleen.


Volgende Facebook Live: het opvoeden van een kind met diabetes

De volgende uitzending via onze Facebook-pagina zal gaan over het opvoeden van een kind /puber met diabetes en is met onze pedagoog Dr. Minke Eilander. Zij weet als onderzoeker hoe zwaar ouders van een kind met diabetes type 1 het kunnen hebben in hun rol van opvoeder. Ze geeft je praktische tips en informatie die je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind met diabetes type 1.  Kijk je mee op 11 oktober om 19.30 u via onze Facebook-pagina? 

Like Diabeter op Facebook, om de aankondiging vlak van te voren niet te missen!


Over Diabeter: wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2000 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research.

Facebook live over diabetes en school