NIEUWSBERICHT

Facebook Live: diabetes en puber

11 oktober 2017

Voor het opvoeden van een kind met diabetes type 1 moet je sterk in je schoenen staan. Ouders voelen zich vaak de 'diabetespolitie', die alleen maar loopt te controleren. Hoe ervaart Iris (14) dat, die als puber ook te maken heeft met ouders die steeds vragen 'hoe ze zat' vandaag? Dr. Minke Eilander, als pedagoog gespecialiseerd in diabetes type 1, geeft je in de uitzending een aantal handvaten om om te gaan met de diabetes van je kind / je kind met diabetes.

Over de kracht van positiviteit, waardoor je kind meer open tegen je zal zijn over haar of zijn diabetes. En over het puberbrein, dat echt nog niet in staat is heel ver vooruit te denken, zo vertelt Dr. Minke Eilander. 
Iris vertelt over haar (buitenlandse) schoolreizen en de afspraken met haar moeder over hoe vaak ze naar haar glucosewaardes mag vragen.

Kijk hier de livestream vol tips en ervaringen over het opvoeden van een kind / puber met diabetes terug: 

Volgende Facebook Live op di. 14 november 2017: vrouwen en diabetes (thema Wereld Diabetes Dag)
De volgende uitzending via onze Facebook-pagina zal gaan over vrouwen en diabetes. Door hormonale schommelingen kunnen je glucosewaardes zich anders gedragen. Dr. Henk-Jan Aanstoot, kinderarts-diabetoloog en onderzoeker, neemt je mee in de verschillen en geeft je informatie waar je wat mee kunt als vrouw met diabetes. Kijk je mee op dinsdag 14 november om 19.30 u via onze Facebook-pagina? 

 

Facebook Live: diabetes en puber