NIEUWSBERICHT

Even voorstellen: Marieke van Baar

01 december 2015

Ons diabetescentrum in Schiphol is sinds kort versterkt met twee ervaren diabetesverpleegkundingen: Fatima Ait-Taleb en Marieke van Baar. Tijd voor een nadere kennismaking, als eerste met Marieke.

Wat is je achtergrond?

“Ik was tot medio dit jaar werkzaam bij Diaboss in Amsterdam. Ik begeleidde daar als diabetesverpleegkundige sinds 2005 zowel kinderen als volwassenen met type 1 diabetes. Een van de initiatieven waar ik bij betrokken was, waren een speciale zwangeren-spreekuur en een adolescentenpoli.”

Wat heeft je doen besluiten voor Diabeter te gaan werken?

“Dat was best een hele stap. Ik heb de overstap naar Diabeter gemaakt vanwege de opening van de nieuwe locatie van Diabeter op Schiphol. Er worden veel nieuwe ontwikkelingen verwachten en bij Diabeter zit je dicht bij het vuur. Bovendien vind ik het een heel enthousiast team. Daar wilde ik wel deel van uit maken!”

Zijn er verschillen ten opzichte van je vorige baan?

“Bij Diabeter komen meer patiënten die al langer type 1 diabetes hebben en naar ons overstappen vanuit een andere behandelaar. Het is voor mij een mooie uitdaging om hen samen met onze kinderartsen en diëtisten weer een stap verder te helpen in hun diabetesregeling.”

Wat motiveert en inspireert je in je werk?

“Diabetes is chronisch ziek zijn. Alles wat daarmee te maken vind ik interessant:  omgaan met ziek zijn, de invloed van een chronisch ziek kind in een gezin op de opvoeding, voeding, leefstijl. Waarom lukt het de één wel om dat in te passen en heeft de ander daar meer hulp bij nodig?

Marieke vervolgt: "Samenwerken met de patiënt en mijn collega’s en denken in oplossingen geven me energie. Bovendien is dat wat goed is voor een kind/jong volwassene met diabetes goed voor ieder mens. In die zin is een kind/mens met diabetes een trendsetter!”

Marieke van Baar zal haar tijd verdelen over de vestigingen van Diabeter in Rotterdam en Schiphol. Ze zal spreekuren gaan doen met kinderarts-endocrinoloog Dr. Mul en met internist-endocrinoloog Drs. Bovenberg. We zijn bijzonder blij met haar als versterking van ons diabetesteam! Wil je meer weten over de behandelmogelijkheden van Diabeter? Lees dan hier verder of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Even voorstellen: Marieke van Baar