NIEUWSBERICHT

eHealth bij Diabeter: voor pomp- en pengebruikers

19 november 2014

Stop je glucosemeter in je PC, druk op de knop ‘verzenden’ in het in beeld komende menu (evt. voeg je je vraag aan het behandelteam toe) en ‘per kerende mail’ krijg je een overzicht van je waardes in de Diabeter-kleurenmethode. Dat is de nieuwe eHealth uitbreiding die we voor insulinepengebruikers hebben ontwikkeld  samen met Bayer.

Simpele ehealth oplossingen en apps zijn een steeds belangrijker onderdeel van onze diabetesbehandeling. Naast de 3 tot 4 bezoeken per jaar die mensen met diabetes aan ons maken, hebben ze tegenwoordig daarnaast tussen de 8 en 35 ehealthcontacten per jaar.  Regelmatig contact over de diabetesregeling blijkt een belangrijke pijler te zijn voor een betere glucoseregeling en daarmee en betere toekomst voor mensen met diabetes: dat begint bij het herkennen van trends in de glucosewaardes in plaats van alleen het steeds corrigeren van (of schrikken van) afwijkende waardes.

Hoe werkt dat?

Voor pengebruikers is er nu een nieuwe ‘app’: Diabeter x Bayer USB = Diab-e-Health: Eenvoudig, foutloos en doeltreffend.

Bestaande apps en oplossingen vaak onvoldoende
Bij Diabeter gebruiken we voor insulinepompgebruikers de communicatiesoftware van de pomp zoals ‘Carelink’. Als je geen pomp, maar een pengebruiker bent kun je de software van je glucosemeter gebruiken om overzichten te sturen naar je behandelteam. Die stappen zijn echter vaak omslachtig en maken het  bovendien voor het team weer lastig om de gegevens snel in te zien of in uw medisch dossier te plaatsen. Apps ‘verplichten’ je soms je glucoses eerst weer met de hand in te voeren. Soms kun je wel de gegevens naar je behandelaar sturen per e-mail, maar is er (behoudens je emailadres) geen identificatie van de gegevens (kan door iedereen gestuurd worden…) of geen beveiligd systeem. Dat is belangrijk omdat bij een ‘gesloten systeem’ zoals dit Diab-e-Health er ook snel een op maat gemaakt advies naar u als gebruiker terug kan worden gestuurd.

Ook willen veel mensen graag hun gegevens beoordelen aan de hand van de bekende ‘kleurenkaart’ van Diabeter. Op die manier kun je beter trends herkennen en trendherkenning  is de basis van verdere aanpassingen en verbeteringen in je glucoseregeling.

Diab-e-Health
Nu kan dit voor patiënten bij Diabeter door gebruik te maken van de Diab-e-Health oplossing. In samenwerking met Bayer is door Dr. Veeze een uiterst simpel programma gemaakt om de gegevens van de meter naar je behandelteam te sturen. Per ommegaande krijg je een overzicht in ‘kleurenkaart’ formaat terug en kun je de trends in je glucoseregeling zien en aanpassen. Natuurlijk kun je dat met je behandelteam bespreken en je kunt ook bij het verzenden van de gegevens aangeven of je direct advies van ons wilt. Tenslotte kun je zonodig vragen en opmerkingen toevoegen.

Mensen die deze techniek gebruiken en die ook bij Diabstore hun strips bestellen hebben het bijkomend voordeel dat er geen limiet aan het aantal strips meer zit. Immers, als je serieus glucosewaardes meet en serieus de regeling aanpakt, mag er geen limiet op strips zitten. Voor de lol prikt immers niemand…

Diab-e-Health is een onderdeel van een verdere ontwikkeling van wat we zelf ‘cloud-care’ noemen, de volgende stap in eHealth waarbij communicatie tussen de spreekuurbezoeken door een hoofdrol krijgt.

Vraag uw Diabeterteam om meer informatie of mail voor algemene informatie naar info@diabeter.nl

 Voor instructie over gebruik en downloaden van de meter klik hier