NIEUWSBERICHT

DVN verzoekt NZa om in te grijpen in hulpmiddelenmarkt

08 juni 2015

Opnieuw vraagt Diabetesvereniging Nederland aandacht voor de restricties die verzekeraars opleggen aan webwinkels en apothekers voor het leveren van diabeteshulpmiddelen. Daarmee doen zij hun klanten tekort. Lees hier het artikel van DVN.

Patiënten van Diabeter zijn verzekerd van passende zorgmiddelen

Op 3 maart 2015 stelden wij al dat onze patiënten die gebruik maken van Diabstore voor de levering van hun diabeteshulpmiddelen, voorlopig geen hinder ondervinden van de beperking van keuzes in deze hulpmiddelen. Diabstore heeft namelijk met alle zorgverzekeraars de juiste contractafspraken weten te maken, waardoor iedereen die gebruikt maakt van Diabstore zich verzekerd weet van de beste en bij zijn of haar persoonlijk behandelplan passende hulpmiddelen.

Passende zorgmiddelen essentieel

Zonder een goede glucosemeter zijn geen betrouwbare uploads te maken van glucosewaarden. Juist die zijn voor ons als zorgverleners heel belangrijk om ook op afstand de diabetesregeling van onze patiënten te kunnen monitoren. Daarnaast resulteert een onnauwkeurige glucosemeting in een onjuist doseringsadvies voor insuline. Een nauwkeurige glucosemeter, die bovendien zorg op afstand mogelijk maakt is dan ook een essentieel onderdeel van onze diabeteszorg. We zijn er trots op dat onze partner Diabstore, die de zorgmiddelen en insuline kan leveren voor onze patiënten, erin geslaagd is de zorgverzekeraars van dit belang te doordringen. We steunen de DVN uiteraard in haar oproep om passende zorgmiddelen voor alle type 1 diabetespatienten toegankelijk te houden! 

DVN verzoekt NZa om in te grijpen in hulpmiddelenmarkt