NIEUWSBERICHT

Levering Flash Glucose Monitoring nadert

07 januari 2019

De overeenstemming over de levering van Flash Glucose Monitoring (FreeStyle Libre) tussen Zorginstituut Nederland, leveranciers en zorgverzekeraars is bijna rond. Voor daadwerkelijke levering kan starten is het wachten nog op het afsluiten van de contracten met de zorgverzekeraars. Naar verwachting zal dit snel gaan gebeuren. 

Wij verwachten veel belangstelling en vragen voor Flash Glucose Monitoring (FGM) bij Diabeter. Daarom hebben we voor onze patienten die in aanmerking komen voor FGM een instructievideo gemaakt, met daaraan gekoppeld een formulier waarop je je interesse aan kunt geven bij het behandelteam. Je krijgt dus alles wat je moet weten over de aanvraag van een FGM bij Diabeter binnenkort van ons aangereikt.

In aanmerking voor vergoeding komen zoals eerder was vastgesteld door Zorginstituut Nederland: 

  • Kinderen van 4 tot 18 jaar met diabetes type 1;

  • Volwassenen met diabetes type 1 van wie de bloedglucosewaarden slecht zijn in te stellen. Dat wil zeggen dat ze ondanks allerlei maatregelen al vier kwartalen achtereen een HbA1cc van hoger dan 64 mmol/mol (>8,0%)  hebben;

  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2;

  • Vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben.

Nog even geduld, we verwachten alle info inclusief video en interesseformulier voor het einde van deze week gereed te hebben. 
 

Ben je nog niet onder behandeling van Diabeter en wil je weten wat Diabeter voor jou kan doen? Vraag het ons hier! . 


Lees ook:

24 oktober 2018: update vergoeding FGM

Eenvoudiger je glucose meten: van strip naar sensor naar SAP

Levering Flash Glucose Monitoring nadert