NIEUWSBERICHT

Diabetes Science School in Rotterdam: wetenschap moet je leren

09 september 2019

Wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes kan niet zonder jonge, ambitieuze onderzoekers. Om deze toekomstige generatie diabetesonderzoekers verder op te leiden is er deze week de Ispad Science School. Elk jaar vindt deze plaats in een ander land en dit jaar organiseert Diabeter deze Science School.

ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes) is de internationale organisatie die kwaliteit en verbetering van zorg en onderzoek voor kinderen en jongvolwassenen met diabetes als doelstelling heeft. Jonge onderzoekers uit de hele wereld krijgen elk jaar via de ISPAD de kans zich verder te bekwamen in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dit is de Science School for Physicians.

Toponderzoekers als gastsprekers

Van zondag 8 t/m donderdag 12 september is een aantal stafleden van Diabeter als organisator en docent betrokken bij de Science School. Toponderzoekers uit instituten en bedrijven uit de hele wereld zijn gastspreker en geven over verschillende onderwerpen colleges. Dat kan gaan over hoe je op een goede manier wetenschappelijk onderzoek uitvoert, maar ook over het ontstaan van type 1 diabetes en over technologie in de moderne behandeling.

Steeds verder richting oplossingen

Een belangrijk onderdeel is dat de deelnemers ook werken aan eigen onderzoeksprojecten, die ze presenteren en waarover zij met de onderzoekers en elkaar in discussie gaan. Het beste onderzoeksvoorstel krijgt ook een geldprijs. De Science School hoopt zo dat met deze mensen het onderzoek (wereldwijd) steeds verder wordt gebracht naar oplossingen voor type 1 diabetes. Dit is ook een belangrijk doel van de hoofdsponsor, JDRF, die deze Science School samen met financiële ondersteuning door diverse bedrijven mogelijk maakt.

Onderzoek: onlosmakelijk onderdeel van Diabeter

Onderzoek is voor Diabeter een belangrijk onderdeel van onze taak. We berichten je regelmatig over ontwikkelingen en over de bij ons lopende onderzoeken. Komend jaar hopen we onze Diabeter-research website operationeel te hebben om je nog meer up-to-date te houden. We bezoeken wetenschappelijke congressen en volgen nieuwe ontwikkelingen zo op de voet. Alles met 1 doel voor ogen: de best mogelijke diabeteszorg van nu geven. Op naar een toekomst zonder diabetescomplicaties!

 

Diabetes Science School in Rotterdam: wetenschap moet je leren