NIEUWSBERICHT

Diabetes en sport: IJsselloop 2018

17 april 2018

Op een stralende, warme zondag verzamelde zich een groep sportievelingen met witte t-shirts en sportschoenen bij Diabeter in Deventer. Het zijn (jonge) mensen met diabetes type 1 die bij Diabeter onder behandeling zijn en de enthousiaste leden van ons medisch team van Diabeter Oost. Zij liepen de IJsselloop 2018. Wat zijn we trots op ze!  Onze kinderarts-endocrinoloog dokter Jet Stokvis deed verslag.Op 8 april om 10.00 uur verzamelden we ons als IJssellopers bij Diabeter Oost. Iedereen had er zin in. De startbewijzen met de T-shirts en de benodigde dextro (gesponsord door Diabstore) lagen klaar. Nadat we met zijn allen Tanja (onze diëtist) hadden toegezongen voor haar verjaardag, werd er door de kids-runners bloedsuiker gemeten, gedronken en eventueel wat gegeten. Een mooie foto op de brug en door naar de Brink voor het startpunt. De sfeer zat er direct goed in.

De lopers van de Kidsrun 2 km, met Ewoud voorop, beten de spits af. Met rode hoofden kwamen ze over de finish. Ewoud eindigde op de 11e plaats in 8 miuten en 3/100 van een seconde, proficiat! Maar ook alle andere 2 km lopers: top gedaan. Wat liepen ze hard! 

IJsselloop Diabeter Kidsrun

Daarna de 1 km onder bezielende leiding van Anja Geurtsen (diabetesverpleegkundige) en de moeder van Vera. Ook voor  allemaal een mooie medaille en een topprestatie. De 10 km lopers (Sam, Rob,Chrissie en Marcel) vertrokken om 13.15 uur en daarna het team voor de 5 km, 12 lopers in aantal.

Diabeter IJsselloop 5 km team  

Ook Jack was van de partij met zijn moeder. Super knap na een nare ervaring met een hypo. Het was een prachtig gezicht, over de 2 bruggen van de IJssel en het muziekbandje weer bij het IJssel Hotel. Twee waterpunten en veel enthousiast publiek. Diabeter werd toegeroepen. Ze beginnen ons te leren kennen en terecht! Iedereen gaf na afloop aan volgend jaar, 2e zondag in april, mee te doen. De snelste tijd werd behaald door Anja in 29 minuten! En Jack in 31 minuten. Fantastisch.  

Zet het in de agenda en tot volgend jaar weer!! Ook mensen met diabetes type 1 die bij andere Diabeter-locaties onder behandeling zijn, zijn van harte welkom!

 


Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. 

 

 

 

Diabetes en sport: IJsselloop 2018