NIEUWSBERICHT

Diabetes armband, made by Merle

19 september 2017

Een armbandje dat weergeeft dat je diabetes type 1 hebt, maar vooral leuk is. Merle van ‘Type One-derful’ (17 jaar en sinds vorig jaar onder behandeling bij Diabeter in Deventer) maakt en verkoopt ze sinds kort. Dat vonden we zo leuk dat er nu een kleine stand  staat in de wachtkamer van Diabeter in Deventer, waar je Merles zelfgemaakte armbandjes kunt bekijken. Aanleiding voor een paar vragen aan Merle.

Diabetes armband van Type One-derful

Hoe ben je op het idee gekomen om met deze armbanden te starten?

"Ik heb diabetes type 1 sinds juli 2014 (een paar dagen na mijn 14e verjaardag). Ík kies ervoor om te spuiten, dus heb geen insulinepompje dat voor hulpverleners ook al wat duidelijk maakt. Mijn ouders vinden het fijn dat ik, wanneer ik uit ga, toch iets bij me draag wat duidelijk maakt dat ik diabetes type 1 heb. Ik werd niet blij van de armbanden die ik vond op internet. Ik vond ze vaak te 'medisch', niet echt leuk om te dragen. Daarom ben ik zelf sieraden gaan maken die met een bedeltje laten zien dat ik diabetes heb, maar die ook gewoon leuk zijn om te dragen. Hulpverleners zullen bij bewusteloosheid (hopelijk nooit nodig....) toch altijd eerst pols en hals checken en hopelijk zien ze dan mijn armbandje en/of kettinkje."

Hoe ervaar je het diabetesteam in Deventer? Kunnen ze je helpen?

"Ik ben begin vorig jaar overgestapt van het ziekenhuis (waar ik me altijd een patiënt voelde..) naar Diabeter. Bij Diabeter is dat toch anders, wat minder het ziek-zijn-gevoel. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het leuk vind om naar Diabeter te gaan, het is noodzakelijk. Het team van Diabeter (dokter Stokvis en diabetesverpleegkundige Anja Geurtsen) kennen mij inmiddels wel goed: ze stimuleren mij om goed om te gaan met mijn diabetes maar zijn ook streng indien nodig (en dit is bij mij wel eens nodig geweest..)"

Wat voor reacties heb je tot nu toe gekregen? 

"De reacties op mijn armbandjes en kettingen zijn superleuk! Ik heb al heel wat envelopjes met bestellingen op de post mogen doen. En dat ze nu ook bij Diabeter in Deventer op de balie staan vind ik helemaal leuk! Per verkocht sieraad gaat er 0,50 cent naar het Diabetes Fonds. Ook daarvan heb ik al een reactie gehad! Het zal geen groot bedrag zijn maar alle kleine beetjes helpen. Van type 1 naar type geen is toch wel mijn droom..."

Hoe kunnen mensen je sieraden kopen?  

Ik heb op Facebook een pagina en daar zijn ze te bestellen: https://www.facebook.com/Type-One-derful en ze staan natuurlijk op de balie bij Diabeter in Deventer. Misschien dat de andere Diabeter-vestigingen nog volgen ;-)

We wensen Merle veel succes met haar leuke initiatief! En wie weet zijn ze binnenkort ook bij onze andere type 1 diabetescentra te vinden? 


Over Diabeter

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, DeventerGroningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2000 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research.

Diabetes armband, made by Merle