NIEUWSBERICHT

Deelname aan LEAP-studie diabetes beloond

26 augustus 2016

Jaron de Bruin en Sharon van Velden zijn de winnaar van de  Ipads mini die we jaarlijks verloten onder deelnemers van de LEAP-studie. Op de foto reikt onderzoeker Linh Nguyen de eerste Ipad uit. Research naar diabetes type 1 is belangrijk binnen Diabeter, omdat het ons helpt de diabeteszorg nog meer te verbeteren. We hebben voor de studies natuurlijk wel patiënten nodig en het kost hen tijd om hieraan deel te nemen, vandaar deze verloting.

Wat is het LEAP-onderzoek?

In het LEAP-onderzoek van Giesje Nefs brengen we emotionele problemen bij jongeren met type 1 diabetes en hun ouders/verzorgers in kaart. De eerste ronde van interviews bij Diabeter is helemaal afgerond. We zijn nu volop bezig met het analyseren van de onderzoeksresultaten en verwachten in het komend najaar de eerste resultaten te kunnen delen.

Inmiddels zijn er ook al ca. 50 deelnemers teruggekomen voor het tweede interview. We vinden het erg leerzaam (en leuk!) om iedereen een jaar na het eerste interview terug te zien.

We zijn nogmaals heel dankbaar voor iedereen (zowel jongeren als ouders/verzorgers) die deelnemen aan het onderzoek. En ook in de tweede ronde van interviews zullen weer iPads worden verloot.

Deelname aan LEAP-studie diabetes beloond