NIEUWSBERICHT

670G: mijn 3 maanden evaluatie

18 februari 2019

Wietske Wits werkt voor Diabeter en heeft zelf type 1 diabetes. Je ziet Wietske regelmatig in onze livestreams op Facebook. Zoals beloofd Wietskes verdere ervaringen met de nieuwe insulinepomp 670G.


Dat de tijd snel gaat, weet ik! Maar dat ik alweer drie maanden aan de 670G en in de automodus zit, wow, letterlijk, tijd vliegt. En ik kan kort zijn, ik wil niet meer zonder!

Qua diabetesinstelling heb ik de beste drie maanden van mijn totale diabetescarrière achter de rug! Echt waar, nog nooit (en ik heb toch al 36 jaar type 1 diabetes en nee, ik ben geen brave diabeet) heb ik drie maanden achter elkaar zulke mooie bloedsuikers gehad.

Mooie lijnen

Bij het uitlezen van mijn pomp eergisteren (ja, voor het eerst lees ik braaf elke drie weken mijn pomp uit nu, deed ik nooit...) was ik zelf verbaasd en trots op de mooie lijnen die ik zie. Uiteraard zijn niet al mijn lijnen prachtig en heus ik heb ook nog wel hogere bloedsuikers (14 is de max) en zit ik ook nog wel laag. Het blijft type 1 diabetes ;-).

Maar 88% van de tijd heb ik bloedsuikers tussen de 3,8 en de 10 mmol/l. Wow..... En mijn geschatte HbA1C is nu 47 (was 55).

Doen wat de pomp zegt...

Dit gaat allemaal niet vanzelf, nee absoluut niet. Ik moet braaf doen wat de pomp van mij vraagt, koolhydraten invoeren, kalibreren (ja, ook wel eens 's nachts) op elk alarm reageren (ja, ook wel eens 's nachts), corrigeren als bloedsuikers stijgen (uiteraard, maar ik bedoel hiermee het advies van de pomp volgen en het niet zelf beter weten).

Maar al dat werk en al die energie die ik er nu in stop, levert mij wel erg mooie grafieken en een heerlijk trots gevoel op.

De slogan “minder met je diabetes bezig zijn” is dubbel, niet helemaal passend, want ik ben er juist ontzettend mee bezig, maar al mijn energie die ik er nu in stop, heeft wel zin. Het levert mij nu iets op en dat was voorheen vaak anders.

Het “minder met je diabetes bezig zijn” zit hem bij mij wel in minder baal- en frustratiemomenten, minder schuldgevoel van “had ik maar”.

Ik zit er dus bovenop, maar met resultaat.

Conclusie:

  • Ja, het klopt echt dat je drie maanden nodig hebt om met dit systeem te kunnen lezen en schrijven
  • Nee, het gaat niet vanzelf
  • Ja, ik doe zelf ook nog veel
  • Nee, ik wil niet meer zonder.

Meer van Wietske:

Mijn eerste weken met de 670G
670G: het vervolg
Ontmoeting op Oerol
Diabeter Live (Facebook livestreams)Over Diabeter

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Deventer en Schiphol. Onze missie voor onze meer dan 2300 patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research naar diabetes type 1

Heb je type 1 diabetes en wil je weten wat Diabeter voor jou kan betekenen? Stuur Wietske een berichtje

670G: mijn 3 maanden evaluatie