Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan bij Diabeter?

Diabeter geeft mensen met type 1 diabetes specialistische diabeteszorg. We vertellen je graag vrijblijvend in een kennismakingsgesprek wat we met onze type 1 diabeteszorg voor jou kunnen betekenen. Katja Zuur en Grada Weggeman zijn er voor al je vragen en kunnen je verder adviseren. Hier kun je contact met een van hen opnemen.

Hoe gaat  een overstap in zijn werk?

Als je (kind) al voor type 1 diabetes elders onder behandeling bent / is, kun je de behandeling laten overnemen door Diabeter. Via je huisarts of kinderarts kun je een verwijsbrief voor  Diabeter verkrijgen. Het is ook mogelijk alleen nog een kennismakingsgesprek te plannen met ons medisch team. Dit is een gesprek van een half uur waarin je met een van onze artsen vrijblijvend kunt kennismaken met ons en onze behandelwijze. Zowel jij als wij kunnen dan bepalen of wij je (kind) dan de behandeling kunnen bieden die bij je situatie past. Je hebt voor een kennismakingsgesprek geen verwijzing nodig. 

  • Voor al onze vestigingen is ons telefoonnummer: 088-2807277

Het is ook mogelijk een ‘second opinion’ bij ons aan te laten verrichten. Ook dit kun je aanvragen via ons contactformulier

Voor patiënten van omliggende ziekenhuizen rond onze vestigingen in Rotterdam, Groningen en Eindhoven geldt dat zij na de diagnose van diabetes (ook wel suikerziekte) direct door de huisarts of het ziekenhuis verwezen worden naar Diabeter.  Steeds vaker sturen huisartsen uit de regio’s en ook daarbuiten, patiënten met net ontdekte diabetes ook direct door. 

Waar is Diabeter gevestigd? 

Diabeter Rotterdam

Diabeter is gevestigd in Rotterdam, Schiphol, Eindhoven, Groningen en Deventer. Al onze vestigingen zijn kleinschalig opgezet en huiselijk ingericht. Een ziekenhuissfeer is helemaal niet nodig voor goede zorg. Kijk hier voor meer info.

Wat als ik als patiënt een acuut probleem heb in de avond, nacht of weekend?

Via onze spoedlijn kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week rechtstreeks een in diabetes type 1 gespecialiseerde zorgverlener van Diabeter bereiken voor acute vragen in noodsituaties. Hierbij is van belang dat je een aantal gegevens vooraf goed verzamelt. We hebben binnen deze website een speciale pagina ingericht voor spoedgevallen, met alle informatie over onze spoedlijn en de relevante gegevens die je moet verzamelen.

In geval van levensbedreigende situaties bel je uiteraard eerst 112.

Moet ik bijbetalen?

Nee, het betreft medische zorgverlening die volledig wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Diabeter is, net als een ziekenhuis, een stichting en géén commerciële privé-kliniek. Diabeter heeft met alle grote en kleinere zorgverzekeraars een overeenkomst zodat je geen rekening thuis krijgt. Wel valt onze diabeteszorg onder het eigen risico van je zorgverzekering. Dit eigen risico geldt alleen voor volwassenen vanaf 18 jaar. Voor kinderen geldt dit eigen risico dus niet. Let op: bij onderbreking van je zorgverzekering door bijvoorbeeld een verblijf in het buitenland kunnen er financiële gevolgen zijn voor jouw rekening. Lees hier verder.

En wat als een opname in een ziekenhuis noodzakelijk is?

Ziekenhuisopnamen zijn bij onze patiënten zelden noodzakelijk. Dit heeft te maken met uitgebreide instructies en voorlichting over diabetes aan jou, onze 24-uurs bereikbaarheid van de specialist en het feit dat de meeste behandelingen (zelfs met beter resultaat!) poliklinisch kunnen worden uitgevoerd. Per jaar moet slechts 3% van onze patiënten vanwege hun diabetes in een ziekenhuis worden opgenomen. Dat is een zeer laag getal vergeleken met het landelijke gemiddelde.

Bij een eventuele noodzakelijke opname kan dit (al of niet met spoed) in elk ziekenhuis via een normale verwijzing plaatsvinden. Wij regelen dit voor je.

Met het ErasmusMC/Sophia Kinderziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel hebben wij speciale afspraken voor bijvoorbeeld bijzondere complexe situaties. De medisch specialisten Dr. Aanstoot en Dr. Veeze zijn ook werkzaam voor deze ziekenhuizen (als zgn. buitengewoon staflid/consulent).  Ook met de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn/Zutphen en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven hebben we speciale afspraken voor complexe situaties. 

En als er onderzoeken nodig zijn?

Alle onderzoeken vinden bij Diabeter plaats en de uitslagen zijn snel bekend (bepaling van HbA1c-waarden zelfs in 6 minuten, dus nog tijdens je polibezoek). Voor bijzondere onderzoeken heeft Diabeter afspraken met laboratoria in het binnen- en buitenland waar het bloed naar toe gezonden wordt.

Hoe verloopt de behandeling?

Voor verdere informatie over een eerste bezoek en verdere behandeling aan Diabeter, klik hier

Persoonlijke aandacht en optimale bereikbaarheid