NIEUWSBERICHT

Facebook Live 7 juni: leven met diabetes

07 juni 2017

Kijk hier de uitzending terug: 

Leven met diabetes type 1 vraagt veel van je. Altijd, want diabetes neemt nooit vakantie. Dat maakt de psychologische belasting van diabetes type 1 niet gering. Niet voor niets komt uit verschillende onderzoeken naar voren dat mensen met diabetes meer kans hebben op het krijgen van een depressie.

Tim Micklinghoff is psycholoog bij Diabeter en gespecialiseerd in de begeleiding van jonge mensen met diabetes type 1 of hun ouders. Samen met Wietske Wits en Jasper van Stichting Eendiabetes gaat hij in op jouw vragen over leven met diabetes tijdens de Facebook Live op 7 juni. Loop je ergens tegenaan, of zoek je herkenning? Wietske, Tim en Jasper hebben alle drie ook zelf diabetes type 1 en kennen maar al te goed de impact van diabetes op je leven: de obstakels, misvattingen van de buitenwereld en de energie die je 24/7 moet steken in je glucoseregeling en best een wissel op je kan trekken. 
Wat kregen we weer veel reacties binnen. Over acceptatie (?), openheid, rocksterren met diabetes, de angst voor complicaties, de rol van een psycholoog die precies snapt waar je mee moet dealen en nog veel meer...

Onze volgende uitzending: 13 september, 19.30 uur. Te gast is dan Stichting Zorgeloos met diabetes naar school, en onderwerp dan ook: kind met diabetes type 1 en school.

 

 

Facebook Live 7 juni: leven met diabetes