Diabetes altijd en overal

Diabetes altijd en overal

Diabetes (in de volksmond ook wel suikerziekte) heb je 24 uur per dag, zeven dag per week. Toch breng je het grootste deel van die tijd met diabetes door zonder arts of verpleegkundige naast je. We vinden het daarom belangrijk dat je zelf heel veel leert over je ziekte, maar dat je ook 24/7 iemand kunt raadplegen als dit nodig is.

Wij helpen je

Vooral in de eerste maanden na de diagnose is het belangrijk dat je investeert in kennis opdoen over je type 1 diabetes. Begeleiding in het eerste jaar na je diagnose met diabetes type 1 is bepalend voor je gezondheid in de tien tot vijftien jaar daarna. 

Er komt veel op je af. Je moet weten over koolhydraten tellen, bloedglucose meten, insuline spuiten, over de invloed van lichaamsbeweging of stress op je diabetes, over hypo’s en hypers en nog veel meer. Wij helpen jou (of jou als ouder) hierbij, want bij Diabeter weten we hoe belangrijk deze investering is voor het leren reguleren van je diabetes (ofwel suikerziekte). Naast afspraken bij onze in diabetes gespecialiseerde medisch specialist en diabetesverpleegkundigen, krijg je begeleiding van een van onze diëtisten en indien je dat wilt kun je ook rekenen op ondersteuning van een in diabetes type 1 gespecialiseerde psychologe. Ook kun je via ons dagelijks telefonisch spreekuur en per email contact hebben met je behandelteam. Onze ervaring is dat juist het veelvuldige contact dat je als ouder van een kind met diabetes type 1 kunt hebben met ons diabetesteam, bijdraagt aan een zo goed mogelijke diabetesregeling. We zijn er voor je!

Altijd bereikbaar

Heb je dringend medisch advies nodig over je diabetesregeling? Dan kun je als patiënt van Diabeter 24 uur per dag en 365 dagen per jaar rekenen op de medische spoedlijn van Diabeter  Je krijgt dan direct, dus zonder tussenkomst van anderen, een in diabetes gespecialiseerde zorgverlener aan de lijn. Tijdig bellen voorkomt ontregeling en ziekenhuisopnames! LET OP: we kunnen en mogen alleen medisch advies geven aan diegenen met wie we een behandelrelatie hebben, dus alleen aan patiënten van Diabeter.

Diabetes en school

Wij vinden dat een kind met type 1 diabetes een normale schooltijd moet hebben. Met begrip en enige kennis van diabetes type 1 vanuit de leerkracht van het kind is dat ook gewoon haalbaar. Daarom organiseren wij een aantal keer per jaar informatiebijeenkomsten voor leerkrachten. We vertellen ze wat het hebben van diabetes type 1 bij een kind voor impact kan hebben op gedrag of leerprestaties en dragen basiskennis over hypo's en hypers over. Ook zijn wij mede-initiator van de educatieve website van de Stichting Zorgeloos met diabetes naar school. Meer informatie over diabetes en school vind je hier.

Diabetes type 1 heb je altijd en overal