Marleen de Jongh

Back to team members

Diabetesverpleegkundigen

Marleen de Jongh

Diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Na het VWO wilde ik gaan werken en leren, daarom heb ik in 1994 gekozen voor de inservice-opleiding tot verpleegkundige A. Tijdens mijn opleiding tot A-verpleegkundige ben ik in mijn laatste jaar op de Kinder- en Jeugdafdeling van het Beatrixziekenhuis te Gorinchem gaan werken. Hier kreeg ik de mogelijkheid om de Specialistische Vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige in Rotterdam te doen.

Tijdens mijn werkzaamheden op de Kinder- en Jeugdafdeling kreeg ik al af en toe te maken met de zorg voor kinderen met type 1 diabetes en het geven van educatie aan kind en ouders over deze chronische ziekte.
In 2001 maakte ik de overstap naar de afdeling Diabeteszorg in het Beatrixziekenhuis en kreeg de mogelijkheid om de Post-HBO opleiding tot diabetesverpleegkundige in Utrecht te volgen.

Van 2001 tot maart 2018 heb ik in het Beatrixziekenhuis gewerkt als diabetesverpleegkundige. Hier was ik verantwoordelijk voor de begeleiding van patiƫnten van alle leeftijden met type 1 en type 2 Diabetes. Een zeer gevarieerde groep patiƫnten, waarbij de behandeling varieerde van orale medicatie tot pomp met sensor.

Vanaf april 2018 ben ik werkzaam als diabetesverpleegkundige bij Diabeter in Rotterdam. Ik vind het erg leuk dat ik deel uit mag maken van het team dat de zorg heeft voor een groeiende groep binnen Diabeter: de (jong)-volwassenen.