Lisa Kutscher

Back to team members

Diabetesverpleegkundigen

Lisa Kutscher

(Kinder)diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Deventer

Sinds september 2016 werk ik als diabetesverpleegkundige bij Diabeter. Na mijn studie HBO-Verpleegkunde heb ik gewerkt bij Mediant in de psychiatrische zorg en bij Buurtzorg.

Mijn broer heeft vanaf zijn 4e jaar type 1 diabetes en ik was toen acht, dus ik ben ermee opgegroeid. Ik maakte al jong mee wat een impact type 1 diabetes had op mijn broertje en op ons als gezin. Met name die keren dat hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht hebben veel indruk op me gemaakt. Ik vind het daarom mooi om in mijn werk voor jonge mensen met type 1 diabetes zo veel mogelijk te kunnen betekenen. Zij hebben nog een heel leven voor zich, waar we zuinig op moeten zijn!
Bovendien loopt Diabeter voorop met innovaties in diabeteszorg. Ze passen bijv. volop zorg op afstand voor mensen met type 1 diabetes toe (via Ehealth zoals via de Diabeter App). Dat vernieuwende vind ik ontzettend aansprekend.

Het werken met kinderen en jongeren spreekt me erg aan. En dat doe ik bij Diabeter, een werkplek waar je volop de kans krijgt je te ontwikkelen en veel te leren in type 1 diabeteszorg.