Leontien Bruinaars

Back to team members

Diabetesverpleegkundigen

Leontien Bruinaars

Diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Per 1 januari 2018 werk ik met veel plezier bij Diabeter in Rotterdam als diabetesverpleegkundige voor de (jong)volwassenen.

Diabeter is voor mij al een beetje bekend. Met een aantal collega’s heb ik samengewerkt in het IJsselland Ziekenhuis. Ik heb daar op de kraam- en verlosafdeling gewerkt en er was dagelijks contact met artsen en verpleegkundigen van de kinderafdeling. Na bijna 10 jaar ben ik gestopt met onregelmatig werken in het ziekenhuis en ben ik voor Medtronic Diabetes gaan werken. Ik heb instructies gegeven over insulinepompen en sensoren. De uitleg was meestal bij patiënten thuis, maar ik kwam ook iedere week naar Diabeter voor het geven van groepsinstructies. Bijna iedere vrijdag was ik hier aanwezig, eerst aan het Haringvliet en later op de prachtige nieuwe locatie tegenover de Markthal.

De afgelopen jaren heb ik Diabeter zien groeien en ik vind het mooi om te zien hoe persoonlijke, hoogkwalitatieve zorg wordt geleverd aan kinderen, jongeren en volwassen met diabetes.

Door het geven van pomp- en sensorinstructies heb ik gezien dat het behoorlijk ingewikkeld kan zijn om diabetes in te passen in je dagelijks leven, maar ben ik ook erg enthousiast geworden over de (technische) mogelijkheden die er zijn om de behandeling van diabetes te optimaliseren.

Om mij verder te verdiepen in de zorg voor diabetes ben ik in 2016 gestart met de post hbo-opleiding tot diabetesverpleegkundige. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt op de polikliniek diabeteszorg in het Maasstad Ziekenhuis. In het najaar van 2017 heb ik deze opleiding afgerond en nu heb ik de overstap gemaakt naar Diabeter!

Graag wil ik als diabetesverpleegkundige patiënten informeren en motiveren om, met diabetes, een leuk, fijn en normaal leven te leiden. Ik vind het belangrijk om samen op zoek te gaan naar passende mogelijkheden en oplossingen voor de dagelijkse problemen.